23948sdkhjf

Danfoss åbner endnu en Kina-fabrik

Kina kan blive koncernens største marked inden for en overskuelig årrække

Søndag indviede Danmarks energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, Danfoss’ nye fabrik i Anshan i det nordøstlige Kina sammen med byens viceborgmester. Det skriver Børsen.

- Vi tror så meget på det kinesiske marked, at vi ikke ryster på hånden med endnu en investering. Og vi bygger vores optimisme på, at centralregeringen har besluttet, at der i løbet af de næste 10-20 år skal flyttes 300 millioner kinesere ind til byerne. Det vil medføre en mangedobling af energibehovet, og derfor vil Kina få brug for smarte energiløsninger, som vi kan levere, siger Danfoss’ koncerndirektør, Kim Fausing, til Børsen.

Fabrikken i Anshan skal producere fjernvarme-komponenter. Netop fjernvarme forventes at blive en af nøglerne til at løse de massive forureningsproblemer der er i Kina, og blandt andet derfor har Danfoss store forventninger til markedet.

Kim Fausing spår, at Kina kan blive Danfoss’ største enkeltmarked inden for en periode på 5-10 år og dermed overhale USA, der i dag står for en tredjedel af koncernens omsætning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094