23948sdkhjf

Gomspace har udsigt til kæmpeordre

Skal levere flyovervågning for op imod 100 millioner dollars

Satellitproducenten GomSpace har underskrevet en hensigtserklæring med Aerial & Maritime Ltd. om udvikling, produktion og drift levering af 80 til 100 nanosatellitter til flyovervågning. 

Udmønter hensigtserklæringen sig senere på året i en egentlig ordre, har Gom Space udsigt til en indtægt på op imod 100 mio. amerikanske dollars (knap 650 mio. kr.) over syv år med start i 2021. 

Med leverancen fra GomSpace i hånden kan Aerial & Maritime tilbyde overvågning af flytrafikken, der dækker områder af det globale luftrum, som slet ikke er overvåget i dag, og som også kan give mere præcise informationer om flyenes positioner end med den eksisterende teknologi. 

- Det forbedrer både flysikkerheden og giver besparelsesmuligheder for luftfartsselskaberne, siger Niels Buus, der er administrerende direktør i Gomspace.

Når informationerne om det enkelte flys position bliver mere præcise, så kan flyene flyve med kortere indbyrdes afstand.

- Og det giver mulighed for at spare brændstof, siger han.

Derfor vil både de myndigheder, der overvåger luftrummene, og luftfartsselskaber ifølge Niels Buus være købere til det nye overvågningssystem.

Gomspace ejer selv 35 procent af Aerial & Maritime, men den ejerandel vil falde i den kommende tid, fortæller Niels Buus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1