23948sdkhjf

Messefokus: Gevinsten ved at få teknologi ud i nye brancher 

Eksport, start-ups og rekruttering. De tre temaer får hver sig dag på konferenceprogrammet på robotmessen R-18, hvor en tidligere rådgiver for Barack Obama er blandt hovedtalerne

Når robotmessen R-18 bliver afholdt for første gang den 11.-13. september, er der fokus på gevinsterne ved at få teknologien ud og arbejde i nye brancher. 

Sundhedsvæsnet, medieverdenen og byggebranchen er bare nogle af de brancher, som vil være til stede ved messen. Virksomheder fra forskellige brancher vil give konkrete eksempler på, hvordan det har styrket deres virksomhed at bruge teknologien på nye måder. Samtidig vil arbejdsgivere fortælle, hvad de har af ønsker til deres fremtidige medarbejdere. 

Keynote speaker er tidligere rådgiver for Barack Obama
En af de førende forskere inden for robotteknologi, den internationalt anerkendte robotforsker Henrik I. Christensen, bliver keynote speaker den 11. september med titlen "The future of robotics".. Og det bliver et af tidens mest interessante temaer, som han sætter fokus på med spørgsmålet: Hvad kommer fremtidens robotteknologi til at betyde for menneskeheden? 

- Robotterne er kommet for at blive, og de bliver en del af vores hverdag fremover - ingen tvivl om det. Men hvordan sikrer vi os, at den teknologi vi udvikler nu ikke bliver en teknologi, som vi i fremtiden ikke kan styre og ikke har kontrollen over, spørger Henrik I. 

Henrik I. Christensen er leder af det førende robotforskningscenter på University of California i San Diego. Han har tidligere grundlagt IRIM - Robotics and Intelligent Machines - på Georgia Institute of Technology og har desuden rådgivet USAs tidligere præsident Barack Obama i spørgsmål omkring robotteknologi.

- Der er utrolig mange muligheder for at få teknologien ud at arbejde i nye brancher, som har brug for at effektivisere og automatisere for at være konkurrencedygtige. Samtidig har vi også en udfordring i at tiltrække og ikke mindst fastholde kvalificeret arbejdskraft, siger Sabina Kethelz, direktør og grundlægger af C.I.P Consulting Group og partner af Digital Odense Netværk, som har været en aktiv del af planlægningen af konferenceprogrammet. 

Hver dag får sit eget tema
Hver messedag har sit eget konferencetema, hvor nationale og internationale virksomheder og keynote speakers vil gå på scenen og sætte fokus på dagens tema. Alle kan deltage, og der er gratis entré. 

Messens første dag har temaet "Export Summit", hvor der vil være fokus på de forretningsmuligheder, der er for virksomheder, hvis de investerer i ny teknologi og digitalisering. Der vil også være fokus på eksportmuligheder for danske virksomheder. 

På andendagen er der med temaet "ScaleUp" fokus på start-ups, og hvordan man løfter sin start-up til en succesfuld virksomhed.  

På messens sidste dag er der fokus på HR og rekruttering, som f.eks. hvordan man tiltrækker og fastholder kvalificeret arbejdskraft til robotindustrien, men der er også repræsentanter for hospitalsvæsenet, vandværker, mediebranchen, bankverdenen m.m., som fortæller om, hvordan de succesfuldt arbejder med at implementere nye teknologiske arbejdsprocesser. De giver også deres besyv på, hvilke kompetencer de ser efter hos kommende medarbejdere.

Robotteknologi, elektronik og investeringer fusioneres i Odense
I perioden d. 11. - 13. september vil Odense Congress Center danne rammerne om tre dage med fokus på robotteknologi, elektronik og investeringsmuligheder.

Elektronikmessen E-18 og robotmessen R-18 vil ligge dør om dør, så synergierne fra de to brancher kan udnyttes af både besøgende og udstillere, mens Odense Investor Summit vil tiltrække investorer og kapitalsøgende virksomheder. 

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114