23948sdkhjf

Overvældende interesse i byggerobot

Mere ambitiøse folk i bestyrelsen har været med til at ændre Odicos syn på forretningens udvikling og holdningen til, hvor mange penge man vil hente på børsen. Det rokker nyt krav fra en tidligere medejer ikke ved

Fynske Odico, som har udviklet en særlig robot til byggeriet, er godt på vej med en børsnotering i Danmark. Firmaets ledelse tror på, at det vil give et bruttoprovenu på mellem 25 og 30 mio. kr

Interessen har ifølge direktøren været overvældende på en række investormøder afholdt rundt om i landet.

Ved et arrangement i Aarhus var der 250 fremmødte og ved to arrangementer i København afholdt sammen med Dansk Aktionærforening var der to gange 100, hvor forventningen var omkring 30. Seneste trak et møde i Odense også omkring 100 potentielle investorer.

Større ambitioner
Egentlig var det planen, at man skulle hente et noget mindre beløb, 15-20 mio. kr. på børsen i Sverige, men de planer har altså ændret sig, forklarer Odicos administrerende direktør Anders Bundsgaard, til Electronic Supply.

Fra projekt- til volumenforretning 
Pengene fra børs-entréen vil Odico bruge på for alvor at få hul på markedet ved at rykke sig fra at være en projektorienteret virksomhed til at være en international volumenforretning med fokus på salg af robotløsninger baseret på Odicos ”Factory-on-the-Fly”. Løsningen består af en transportabel en industrirobot, Odicos skæreværktøj monteret i en tilpasset skibscontainer samt firmaets softwareplatform.

- I Sverige var den en anden case kun med udvikling af robotteknologi. Nu har vi en anden bestyrelse, som er mere ambitiøst, siger han og uddyber:

- Da vi startede med casen og rejsen var det april sidste år. Der er løbet meget vand gennem åen siden. Nu er vi er blevet skarpere på, hvor meget kapital vi skal tage ind, siger Anders Bundgaard og understreger, at det handler om at ramme det rette niveau.

Krav forskubber processen
Tegningsperioden på den danske børsnotering løb frem til den 22. juni, eller det var i hvert fald planen.

Fredag meddelte Odico i en selskabsmeddelelse, at det var forlænget frem til den 25. juni, da selskabet har modtaget et krav fra en tidligere kapitalejer i Odico på ”et endnu ikke opgjort beløb eller alternativt på omkring 6,6 mio. kr.”, som det hedder i meddelelsen. Tidligere er der indgået en forligsaftale med samme person omkring betaling af et beløb på 2,2 mio. kr.

Anders Bundsgaard kalder forløbet drøntræls og understreger, at han og resten af selskabet anser krav for grundløst: 

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det kan ende med at vi taber en retssag, og jeg bliver bakket op af vores advokater.

- Det er en meget stor storm i et meget lille glas vand. Men selvom kravet er grundløst, så er der et regelsæt for, hvordan man skal håndtere det, siger han og tilføjer, at han ikke har kendskab til noget, som har trukket sig endnu. 

Bidrag til en anden kultur
Odico fortsætter nu med udbuddet på børsen. Som en konsekvens har robotselskabet dog tilbudt investorer, som har afgivet tegningsordrer, en tilbagetrækning, og det selvom Nasdaq-børsens regler ikke kræver det.

Hermed vil Odicos bagmænd også bidrage til en ny kultur i Danmark, lyder det fra Anders Bundsgaard: 

- Vi vil gerne møde aktionærerne i øjenhøjde og skabe kultur der er lige så god som i Sverige. Vi vil gerne sige: ”det er OK, hvis I hopper af, hvis et urimeligt krav skulle ændre jeres tro på mig eller resten af ledelsen”. Det har vi respekt for, for vi ved godt, der er tale om andre mennesker penge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063