23948sdkhjf

Produktudvikling betaler sig for OJ Electronics.

Vokser stort i et fladt marked

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Ikke mindst fordi udviklingen i markedet som helhed har været flad, så væksten er opnået ved at vinde markedsandele, siger Erik Damsgaard, administrerende direktør hos OJ Electronics. 

Kommentaren falder efter et 2017/18, hvor den Sønderborg-baserede virksomhed, der udvikler og producerer styringer til gulvvarme- og ventilationsanlæg, har øget omsætningen med 18,6 procent og mere end fordoblet overskuddet. 

Selskabets EBIT-margin er også forbedret, og er gået fra 5,6 til 11,5 pct. 

- Dels høster vi nu frugterne af, at vi i det foregående år også investerede i at udvikle nye produkter. Samtidig har vi også investeret i at optimere vores drifts- og produktionsprocesser, og det har betydet, at stigningen i virksomhedens faste omkostninger har været lavere end omsætningsstigningen. Vi foretager store investeringer i udvikling, men vores vækst og markedsandele står rigeligt mål med dem, siger Erik Damsgaard. 

Vinder på udvikling
Produktudvikling er ifølge direktøren forklaringen på, at virksomheden har vundet markedsandel:

Fakta: OJ Electronics

OJ Electronics blev grundlagt i 1964. Er i dag blandt verdens største producenter af termostater til elektrisk gulvvarme og en førende producent af elektroniske løsninger inden for varme og ventilation (HVAC).

Har hovedkvarter i Sønderborg og salgskontorer i England, USA og Polen.

Beskæftiger flere end 150.

Virksomheden eksporterer 97 procent af sine produkter.

- Vi har investeret stærkt i at udvikle nye, kundeorienterede produkter, og vi kan se, at det betaler sig, siger Erik Damsgaard og uddyber, at OJ Electronics har fokus på, at systemer og løsninger kan kommunikere med andre systemer via internettet samt fjernadgang for brugerne. 

- Vi har desuden investeret i redesign af flere af vores produkter, så deres udtryk og teknik både er tidssvarende og passer til de markeder, de retter sig mod. Og kunderne tager godt imod de nye tiltag; connectivity og cloud baserede løsninger er helt klart på vores kunders radar, tilføjer han.

Forventer fortsat vækst
Fremover lyder forventningen også på høj vækst.

- Vores produktudviklingsarbejde bygger på konkrete kundeønsker og forventninger til markedet, og vi har skabt en platform, som vi kan bruge til at udvikle endnu flere produkter i de kommende år, siger Erik Damsgaard og fortsætter:

- Samtidig er vores optimerede processer med til at sikre rentabiliteten. Fremover bliver et af vores fokusområder yderligere udvikling af vores medarbejdere og den samlede organisations kompetencer – både med løbende udvikling af vores eksisterende og meget dygtige hold, og også ved at tiltrække nye talenter, der kan være med til at drive OJ Electronics frem mod yderligere vækst.

OJ Electronics A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Omsætning 323,99 273,29
Resultat af primær drift 37,28 15,22
Resultat før skat 33,98 13,84
Årets resultat 26,52 10,54
Samlede aktiver 227,45 216,71
Egenkapital 114,89 101,16
Gns. antal fultidsansatte 154 157
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. april 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157