23948sdkhjf

- Vi kan blive den ledende robotleverandør

Danske On Robot er netop fusioneret med ungarske Opto Force og amerikanske Perception Robotics. Sammen vil de skabe verdens ledende producent af gribere og værktøj til kollaborative robotter. Grundlægger og produktionsdirektør i On Robot, Bilge Jacob Christiansen, fortæller her om planerne.

Investorerne vil investere mere end 100 millioner jeres i udvikling. Hvad er planerne?
- Vi skal ud og udvikle nye produkter, som knytter teknologierne i de tre selskaber sammen. Vi skal også ud og finde andre teknologier, som vi kan integrere. Vi skal også bruge mange penge på at opbygge et salgsnetværk, så vi kan komme ud med vores produkter.

Hvilke perspektiver ser I i markedet for gribere og værktøj til kollaborative robotter?

On Robot i fusion

- On Robot er grundlagt af ingeniørerne Bilge Jacob Christiansen og Ebbe Overgaard Fuglsang i starten af 2015.

- Firmaet producerer elektriske gribere, hovedsageligt til Universal Robots’ robotter.

- Gennem de sidste år har firmaet fået tilført kapital fra blandt andre Vækstfonden, Enrico Krog Iversen og Thomas Visti.

- Vækstfonden bliver den største investor i det ny On Robot-selskab, som også kommer til at omfatte ungarske Opto Force og amerikanske Perception Robotics.

- Der er kommet et rigtigt stort marked for kollaborative robotter. Mange små virksomheder har fået øjnene op for, at de kan bruge kollaborative robotter, men de har manglet gribere og udstyr til at sætte for enden af robotarmen. Vi ser en stor mulighed for at blive den ledende leverandør inden for end-of-arm tooling.

Hvad betyder det ansættelsesmæssigt?
- Der skal ansættes flere i alle tre virksomheder. Der skal især ansættes i udvikling i salgsnetværk.

Betyder det, at I, der arbejder med udvikling, vil komme til at rejse til Ungarn og USA? 
- Ja, vi vil rejse mere. Vi har jo nu fået kolleger i Ungarn og i Los Angeles. Der vil blive en teknologisk videndeling. Hver af af de tre virksomheder har nogle kompetencer. Opto Force i Ungarn har stor erfaring i at interagere med andre robotter end Universal-robotter. Så der vil vi få noget viden, vi kan bruge. Perception Robotics har udviklet en teknologi til at mærke ude i fingerspidserne. Hvis vi kan knytte de tre teknologier sammen, så kan vi lave nogle helstøbte robotgribere, som kan løse mange forskellige opgaver.

Vil man se jer kaste jer over andre værktøjer end gribere, for eksempel sliberedskaber eller svejseværktøjer?
- Man kan godt forestille sig, at vi laver andet end gribere. Hvad det nøjagtigt skulle være, ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Vi vil selvfølgelig gå efter noget af det, der fylder mest i markedet.

Du og Ebbe Fuglsang startede On Robot for tre-et-halvt år siden. Da var I kun jer to. Hvordan har forløbet været for dig?
- På et personligt plan har det været noget af en rejse på både godt og ondt. Det har været noget af en rutsjebanetur. Vi har i nogle perioder arbejdet en vis del af ud af bukserne og har været fuldstændigt udmattede. I den sidste tid har vi arbejdet meget med at overføre viden til andre og bruge vores viden i praksis.

I fik nogle investorer ind i firmaet i løbet af 2016. Hvordan var det?
- Det er klart, at der blev det noget andet. Indtil Vækstfonden og de andre investorer kom, sad vi med det hele selv. Det har hjulpet os, at vi har fået nogle investorer. Det har betydet, at vi har kunnet ansætte folk, som har kunnet overtage nogle opgaver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141