23948sdkhjf

Valgte outsourcing fra og fik international succes

Højttalerproducenten Dali lever med konsekvenserne af at holde produktionen inden for egne døre

Dali i Nørager i Himmerland har siden årtusindskifter fået sit store internationale gennembrud. I dag eksporterer den nordjyske højttalerproducent 93 procent af produktionen til 70 lande.

Succesen er skabt efter et klart valg, eller fravalg om man vil, for outsourcing er valgt fra. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

"Insourcing" i Kina
Hele produktionen er dog ikke samlet i Nørager, hvor der er omkring 100 ansatte. Dali har også 200 siddende på egen fabrik i Kina.

- Enhver branche har sin egen infrastruktur. Tidligere kunne du købe en kondensator af Philips, der var produceret i Holland, men det er så længe siden, at ingen kan huske det. I dag er det sådan, at stort set al elektronik produceres i Asien. Det var også der, vi købte det af underleverandører. Nu laver vi det meste selv, så med vores egen fabrik i Kina har vi ikke outsourcet, men snarer insourcet, siger direktør Lars Worre til Nordjyske Stiftstidende.

På fabrikken i Nørager i Himmerland har valget betydet, at man er meget opmærksom på, hvilke opgaver og dele af produktionen, der kan overlades til robotter. Både for at spare ressourcer, og for at give medarbejderen en mere varieret og dermed bedre hverdag.

Læs også:  Jans om-byg-selv-robot sikrer præcisionen

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109