23948sdkhjf

Teknologi trækker i folk: DokkX runder 30.000 besøgende

Studerende, pensionister, fagfolk, forældre og børn strømmer til DokkX, den interaktive udstilling af velfærdsteknologi på Dokk1. DokkX har eksisteret i godt to år og rundede 1. august et besøgstal på 30.000 gæster.

Aarhusianerne - og de velfærdsturister, der besøger byen - vil meget gerne se, hvad danskerne kan med velfærdsteknologi. 

Udstillingerne på DokkX i Aarhus er populære. Og nu runder besøgstallet 30.000.

- DokkX's succes skyldes for en stor del placeringen på DOKK1, hvor borgere i alle aldre i forvejen færdes. I forbindelse med den nuværende udstilling har vi en mini-udstilling på Torvet lige ved Borgerservice. Det har positiv effekt på besøgstallet. Det brede udvalg af produkter og services virker også meget tiltalende på de besøgende, men det allervigtigste er, at man på DokkX under faglig vejledning kan prøve teknologierne i praksis og få viden om, hvordan de virker, og hvor man kan få fat i dem, siger leder af DokkX, Kirsten Rud Bentholm.

DokkX ligger på Dokk1, niveau 2.2. Udstillingen Bytes i Byen kører t/m fredag den 14. september. I oktober åbner udstillingen Nærvær på afstand.  

Udstillingerne er bygget op omkring skiftende temaer. Lige nu kører udstillingen Bytes i Byen – byens skjulte intelligens. Til alle udstillinger vejleder personalet på DokkX, hvis man vil prøve teknologierne i praksis.

DokkX styrker erhvervslivet
DokkX er i høj grad lykkedes med sin målsætning om at øge kendskabet til velfærdsteknologierne og afstigmatisere brugen af dem. Spørgeskemaer fra gæsterne dokumenterer stor tilfredshed og nysgerrighed efter at vide endnu mere. Og det skal bruges positivt fremover, fastslår Kirsten Rud Bentholm.

Ambitionen er at endnu flere borgere, studerende og fagfolk vil finde vej til DokkX’s skiftende udstillinger, og at flere virksomheder vil få øget deres omsætning, så vi b.la. også styrker iværksættermiljøet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063