23948sdkhjf

Aktionær stemmer imod B&Os bestyrelseskandidat

Når Bang & Olufsen afholder ordinær generalforsamling er Anders Colding Friis, tidligere direktør i smykkefirmaet Pandora, på valg til en plads i bestyrelsen. Vel at mærke med en positiv anbefaling til aktionærerne fra samme bestyrelse. 

Én aktionær, der ikke har tænkt sig at følge anbefalingen, er MP Pension. Pensionskassen vil ganske enkelt have flere kvinder i B&Os bestyrelse, og i bestyrelser generelt. Det skriver Berlingske. 

- Det er samme problemstilling, vi ser andre steder. At man har et måltal og en plads, man skal have fyldt, men lige pludselig var det ikke muligt at finde en kvinde, og der var i øvrigt en mand, der var super kvalificeret. Det er ikke, fordi vi har noget imod Anders Colding, og det kan meget vel være, at han er den rigtige at _å ind på den post. Men nu misser de endnu en mulighed for at _å en kvinde i bestyrelsen og det vil vi gerne markere ved at stemme imod, siger Anders Schelde, investeringsdirektør i MP Pension, til Berlingske. 

B&Os bestyrelse tæller i dag syv mænd og én kvinde, Majken Schultz. Hun blev valgt i 2014. Siden har kønsfordelingen ikke ændret sig. Selskabets egen målsætning om at få to kvinder i bestyrelsen ved dette års generalforsamling er nu ændret, så det skal ske i 2019.  

Tidligere har MP Pension i sin egenskab af aktionær stemt imod valg af mænd. Blandt andet i medicoselskabet Ambo og bryggeriet Royal Unibrew.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11