23948sdkhjf

Dansk EMS-koncern blev taget på hælene og investerede stort

Har tredoblet kapaciteten inden for komponentmontage

EMS-koncernen GPV har foretaget mange store investeringer det seneste år. Elektronik- og mekanikproduktionen i Thailand er udvidet markant, en ny fabrik blev indviet i Mexico, og der er købt adskillige nye SMT-linjer – herunder to til den danske elektronikproduktion i Aars, hvor man nu er oppe omkring 140 ansatte 

- Vi blev taget på hælene med den store vækst, vi havde i 2017. Derfor var vi nødt til at investere rigtig meget i kapacitet, forklarer Bo Lybæk, GPVs administrerende direktør, til Electronic Supply. 

- I de seneste 24 måneder har vi derfor tredoblet den mængde komponenter, vi kan montere på printkort, tilføjer han. 

Flytter fokus
Oven på de omfattende investeringer i kapacitet, har GPVs ledelse også gjort sig tanker om, hvordan pengene skal bruges fremover. 

Nu skal effektivitet, procesoptimering og digitalisering i fokus. Med andre ord skal der mere fart på det meget omtalte Industri 4.0, der udnytter kombinationen af IoT, big data og automation i produktionen. 

Opkøb er en del af vækstmålet
Investeringer i både de eksisterende og nye fabrikker har ikke stået alene. I foråret 2017 opkøbte GPV elektronikproducenten BHE i Horsens, og lignende køb vil Bo Lybæk ikke udelukke. Vækst og investeringer hænger nemlig uløseligt sammen i GPVs ambitiøse målsætning om at nå en omsætning på 2,5 milliarder kroner i 2022. 

- Vi har meldt en ambitiøs vækstplan ud. Skal det lykkes, er vi nødt til at tænke i både organisk vækst og i opkøb, forklarer Bo Lybæk. 

I hans optik afspejler koncernens strategi, at der med mange små og mellemstore aktører i elektronikbranchen – både i Nordeuropa og forskellige områder af USA – er et behov for konsolidering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047