23948sdkhjf

Hjælpende hånd skal få udstyrsproducent på rette udviklingsspor

To firmaer assisterer Sens4 i Hellebæk, hvis analoge produkter skal have indbygget en digital grænseflade

Den kun et år gamle teknologivirksomhed Sens4 i Hellebæk nord for Helsingør får nu hjælp til udvikling af en ny digital løsning, service eller et nyt koncept i samarbejde med en videninstitution og to andre SMVere. Det sker via Væksthusenes landsdækkende program ”DigitaliseringsBoost” 

- Det særdeles interessante for os er, at vi får hjælp til – sammen med forskere – at kortlægge de potentielle trends inden for industrien og dermed også finder ud af, hvordan vi bygger den rette digitalisering ind i vores analoge produkter, siger Ole Wenzel, administrerende direktør i Sens4, der i dag har tre ingeniører ansat og er i vækst. 

Sens4 fremstiller måleudstyr til overvågning, styring og monitorering af tryk, vakuum og temperatur, som anvendes i mange forskellige brancher herunder fødevare- medicinal-, halvleder- og vindmølleindustrien.  

Skal navigere mellem mange trends
I dag er produkterne fra Sens4 analoge, men inden for den næste årrække bliver der bygget en digital grænseflade ind i produktet. Den digitale kerne og grænseflader åbner mulighed for intelligent måleudstyr, der kan forudsige vedligeholdelsesintervaller, analysere procesdata og gemme data. 

- Det altafgørende for os er, at vi vælger det rette udviklingsspor. Der er mange trends inden for digitalisering, og det vigtige er, at vi rammer plet, når vi investerer i udviklingen af de digitale teknologier i vores produkter, siger Ole Wenzel. 

Samarbejdet er det store plus
Ole Wenzel, som tidligere har stiftet og drevet Wenzel Instruments, der blev solgt til amerikanske MKS Instruments i 2002, ser stor værdi i, at han med sin nystartede virksomhed har mulighed for at hente viden og medfinansiering af udviklingstimer gennem et tilbud som DigitaliseringsBoost. 

- Den helt store gevinst er samarbejdet. Med forskere får vi adgang til en viden og en udvikling, som vi ikke har internt. Partnervirksomhederne MM Technology og Spectro Inlets har teknologi, der komplementerer vores produkter og vil give os mulighed for sammen, at udvikle nogle innovative digitale løsninger til industrien, siger Ole Wenzel. 

Sens4 indgår i DigitaliseringsBoost i et samarbejde med forskere fra Mads Clausen Instituttet samt virksomheden MM Technology i Aarhus, som har udviklet et dataopsamlingssystem, og virksomheden Spectro Inlets i Lyngby, der er testvirksomhed for Sens4’s nye digitale teknologi. 

Når Sens4 afslutter DigitaliseringsBoost om cirka et år, har de bygget den digitale grænseflade ind i deres produkter, og forventningerne er høje hos Ole Wenzel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078