23948sdkhjf

Københavnerfirma bag Randers’ nye lysbro

”Bølgen Over vandet” er styret af vindens kraft

Randrusianerne kan glæde sig til en smuk og spændende lysoplevelse når, de passerer stibroen over Randers fjord, hvor lysinstallationen ”Bølgen over vandet” netop er blevet indviet. 

Efter mørkets frembrud lyser den opsigtsvækkende installation med en lysstyrke, der er styret af vindens kraft. Samtidig har broelementerne en spejleffekt, som skaber spejling af naturen, de forbipasserende, solen og lyset i dagtimerne. 

”Bølgen Over vandet” er lavet af det københavnske designfirma Yoke med Simon Marxen i spidsen. 

Flere parter inde over
- Vi har selv sat alle kontrollerbare LED-søjler til en vindsensor, som vi så har programmeret, således at den styrer bevægelses og intensiteten på lyset, oplyser Simon Marxen, som har titel af Creative Director & Partner ved Yoke, i en mail til Electronic Supply.

Yoke har både designere og udviklere, der in-house laver produktet - i dette tilfælde lysinstallationen - fra koncept til implementering.  

LED-lys og strømforsyning har samarbejdspartneren All Stages stået for. 

Randers vil være lystes by
Lysbroen er led i en række lysinstallationer, som byen bruger til at præsentere sig som lysets by. 

I efteråret 2017 kunne Randers Regnskov tænde for belysningen af kuplerne, der med deres grønne lys kan ses langt uden for byen, ligesom den store skorsten på Verdos kraftvarmeværk i Randers og den Blå Bro over Gudenåen er oplyste. 

Det er ”Lysets By-gruppen, ” der er en del af foreningen, Forum Randers, der har udviklet idéerne til de lysende installationer på bygninger og broer.

Randers Kommune skal finansiere og drive projektet. Derudover er ”Bølgen over vandet” støttet af Nykredit, Dansk Revision og ProLøn, Jysk lotteriudvalg under Varelotteriet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094