23948sdkhjf

Endnu mere teknologi og teknisk udstyr på Risø

European Energy har sammen med DTU opført et testcenter for solenergi på Risø.

Her skal parterne gøres klogere på potentialet i næste generation af teknisk udstyr til at udvinde energi af solens stråler.

- I European Energy ser vi det som et fint eksempel på, hvordan erhvervsliv og universiteter kan arbejde sammen, så vi alle sammen får et udbytte af samarbejdet. European Energy får mulighed for at samle præcise data, som vi kan bruge i forbindelse med vores byggerier over hele verden, mens forskerne får adgang til en solcellepark med det nyeste isenkram, beliggende i deres egen baghave, siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy.

European Energy har betalt for opførslen på DTU Risø Campus og har valgt at finansiere flere forskningsprojekter med udgangspunktet i det nye testcenter.   

Bifacielle solpaneler og trackerstrukturer
Testcenteret er det eneste af sin art i Europa, og skal i de kommende år blandt andet teste de nyeste solcelleteknologier kombineret med forskellige trackerstrukturer og samspillet med forskellige energilagerteknologier.

Testcenteret består af forskellige trackere, som sikrer, at panelerne følger solens bane. Trackerne er leveret af forskellige virksomheder, mens solcellerne er fra Trina. Solcellepanelerne er placeret på forskellige typer af underlag for eksempel grus, kalk og græs. På den måde kan man få testet de forskellige kombinationer af solceller og underlag. 

En af de teknologier, der skal testes, er bifacielle solpaneler, der kan optage energi på begge sider af panelerne.

- Med de data vi får fra testcenteret, kan vi ret præcist se udbyttet af den nye teknologi og teste nye muligheder og kombinationer. Det åbner både nye muligheder for forskning, men også kommerciel viden, som kan bruges i kommende energiprojekter. Det betyder i sidste ende billigere grøn strøm til forbrugerne, siger Knud Erik Andersen.

Testcenteret er opført, og lige nu foretages den endelige justering, inden den egentlige forskning påbegyndes.

Centeret åbnes officielt den 12. oktober af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094