23948sdkhjf

Vækst skubber overskud ud i fremtiden

Det hurtigt voksende marked får satellitproducent i Aalborg til at investere i produktionen

Ordrerne vælter ind hos Gomspace, som fremstiller nanosatellitter i lokalerne i det sydøstlige Aalborg.

Firmaet er i en fase, hvor men går fra en prototypebaseret produktion til en egentlig industriel serieproduktion af nanosatellitter. Visionen lyder, at man skal bygge en satellit – hver dag. Og de er godt på vej, de nordjyske himmelstormere. Seneste lød det, at nordjyderne har 500-700 satellitter i pipelinen. 

Men det hele er også gået hurtigere end forventet. 

Siden firmaet gik på børsen i juni 2016 har væksten ligget på 79 – 91 procent, et pænt stykke over det officielle vækstmål på 70 procent årligt i gennemsnit frem til 2021. Og det koster på bundlinjen. 

- Vi er midt i en fase, hvor vi går fra at udvikle produkter til, at produkterne sættes i produktion. Vi får mere fokus på at producere ting, vi allerede har udviklet. Så vi begynder at generere mere og mere cashflow for den investering, der har været. Men vi er vokset hurtigere, end vi havde regnet med, så datoen for, hvornår vi er overskudsgivende, rykker lidt ud i fremtiden, siger Niels Buus, Gomspaces administrerende direktør, til finans.dk. 

I første halvår 2018 havde selskabet et underskud på 35 millioner svenske kroner mod et minus på 26 millioner svenske kroner i de første seks måneder af 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.501