23948sdkhjf

Intelligent Marking satser på 2018-overskud

Nyt GPS-system skal sikre længe ventet overskud for nordjysk startup-virksomhed.

Det var egentligt meningen, at 2017 skulle være året, hvor Intelligent Marking brød lydmuren og lavede deres første overskud.

Firmaet er grundlagt i 2013 og står bag en serie selvkørende robotter, der ud fra GPS-teknologi kan tegne kridtstregerne op på diverse sportsanlæg – på sigt også ude i trafikken.

Men vrøvl med GPS-systemet standsede forretningen i ni måneder, og det gav udslag på bundlinjen for de to iværksættere Anders Sørensen og Andreas Ydesen, der står bag Intelligent Marking.

Det skriver Nordjyske.

Det betød, at duoen måtte udvikle et helt nyt GPS-system, der giver dem mulighed for at sælge til hele det globale marked.

- Det var en barsk og benhård omgang, men ubetinget en nødvendighed. I den tid var der intet, der forlod fabrikken, så vores regnskab fra sidste år er lidt misvisende, men det var nødvendigt for at sikre virksomhedens fremtidige drift, siger Anders Sørensen til avisen.

Mere salg, men underskud
Så selv om der blev solgt lidt flere robotter end i 2016, endte 2017 med endnu et underskud på godt en million kroner efter skat.

 Planen for resten af 2018 er at jagte overskuddet og forsøge sig med det amerikanske marked.

- Det er USA, der trækker mest. Og så det faktum, at vi nåede så langt, som vi gjorde i færdigudviklingen sidste år: fik systemet meldt klar og produceret, så vi kunne få et ordentligt indspark i 2018, siger Anders Sørensen. 

Da halvdelen af 2018 var overstået, havde Intelligent Marking allerede haft dobbelt så meget omsætning i forhold til hele 2017, oplyser Anders Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111