23948sdkhjf

Verdenskongres sætter skub i danske iværksætterdrømme

Når den internationale kongres for intelligente transportsystemer løber af stablen i København i næste uge er det med en ny iværksætter-afdeling

På mandag den 17. september åbner den internationale kongres for intelligente transportsystemer, ITS World Congress 2018, i Bella Center i København. Her vil den nyeste ITS-teknologi blive vist frem med alt fra den første førerløse taxa på vej i produktion, førerløse shuttlebusser til intelligent udstyr til cyklister.

Det overordnede tema for kongressen vil være ”ITS – Quality of Life”, fordi kongressen skal give konkrete bud på løsninger, der kan bidrage til mere livskvalitet for trafikanter og borgere.

Kongressen forventes at tiltrække mere end 4.000 delegerede, 10.000 besøgende og 400 udstillere fra over 100 lande. 

Er også et stort udstillingsvindue
I år er der særligt fokus på iværksætteri, så som noget helt nyt lanceres en iværksætter-afdeling på kongressen, kaldet ”Area C – Startup Connector”, hvor kun de 32 bedste ansøgere får en plads i udstillingen. Der vil være virksomheder repræsenteret fra 15 lande, heriblandt flere danske iværksættere som bl.a. Dropboy, der har udviklet en app designet til at gøre hverdagen nemmere for virksomheder inden for distribution.  

I branchen er der stor opbakning til, at man i København gør en særlig indsats for unge, nystartede virksomheder, der vil ind på det globale transportmarked:

- Verdenskongressen er den største i verden af sin slags og derfor et vigtigt udstillingsvindue til Smart City- og ITS-erhvervene. En plads på udstillingen kan være helt afgørende for en nystartet virksomhed, der vil afsætte sine ideer og produkter til transporterhvervet, siger Jesper Højte Stenbæk, Fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv.

Programmet for iværksætter-afdelingen byder bl.a. på matchmaking med investorer og virksomhedsledere, en EU-workshop og en workshop arrangeret af Nordic Foundation, der støtter projekter inden for innovation og handel.

Disse tekniske er på programmet på ITS World Congress 2018: 

- Mobility Services – from transport to mobility to liveability
- ITS and the environment
- Connected, cooperative and automated transport
- Next generation goods delivery
- Satellite technology applied to mobility
- Transport networks evolution
- Cross Border Solutions - “Host Topic” 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094