23948sdkhjf

Robotdirektør: Branchen skal have et lille et spark bagi

Virksomhederne i den fremstormende fynske robotklynge fattes arbejdskraft. 80 procent melder, at det går ud over deres vækst, at de ikke kan få de rette folk. Det skriver TV2 Fyn.

I starten af året var der registreret 222 uddannelsespladser i Odenses robotbranche. Klyngen Odense Robotics fik sidste år robotvirksomhederne til at forpligte sig på at etablere 30 procent flere uddannelsespladser. Både de erhvervsfaglige, universitetspraktik og studentermedhjælpere. 

Men det er ikke nok, lyder det fra to robotdirektører, Henrik Anker fra Gibotech og Globe Robots Peter Juhl Voldsgaard. Sidstnævnte vil give virksomhederne: 

- Lille spark bagi og sikre, at vi ligesom kommer ordentligt med i den her proces. For der er simpelthen en mangel af lokal arbejdskraft, siger Peter Juhl Voldsgaard til TV2 Fyn. 

Henrik Anker har samme opfattelse, og i hans optik kan manglen skyldes, at de færreste virksomhedsledere i feltet havde forudset, at det ville gå så hurtigt. Så der er også et efterslæb på uddannelsesfronten at kæmpe med. 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094