23948sdkhjf

Intel-lukning: 43 virksomheder satte kløerne i 150 fyrede

Selvom Intel snart er et afsluttet kapitel i Aalborg, skal de ansatte ikke gå uden job længe

150 Intel-medarbejdere var mandag til jobmesse i Aalborg. Videns- og forskerparken Novi dannede rammen, da 43 virksomheder gjorde sig til for de kloge hoveder, der står til at miste jobbet, når IT-koncernen lukker sin afdeling i Aalborg inden udgangen af 2018. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Interessen gik begge veje, så de fremmødte kunne til tider have svært ved at finde plads ved standene. Enkelte steder var der endda kø for at komme til at tale med HR-folk og chefer.

Blandt de fremmødte Saphe fra Aalborg, som fremstiller trafikalarmer, og MyDefence, producent af anti-droneudstyr.

- Der er rigtig mange gode folk her, der passer til det, vi arbejder med. Mange af de kompetencer, vi søger, findes hos Intel-medarbejderne. De kan udvikle ting fra bunden af: antennesystemer, elektronik og software til at styre elektronikken. Det er meget det, vi arbejder med til daglig, sagde udviklingsdirektør hos MyDefence, Dan Hermansen, til Nordjyske Stiftstidende.

200 mister jobbet
Intel meldte lukningen af sin afdeling i Aalborg ud i august i år. Lukningen betyder, at godt 200 mister jobbet. Afdelingen i Aalborg udvikler avanceret teknologi til mobiltelefoner og beskæftiger overvejende ingeniører. 

Lukningen vil ske inden udgangen af 2018, og aktiviteterne vil blive flyttet til andre af koncernens afdelinger rundt om i verden. 

I Aalborg bor virksomheden til leje i Vidensparken Novi i Aalborg Øst, tæt på Aalborg Universitet, som den har haft et samarbejde med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11