23948sdkhjf

Rapport: DTU-folk bag 2.700 nye job

Et af de mest veludbyggede økosystemer for innovation blandt tekniske universiteter i Europa, som har ført til oprettelsen af 2.200 nye virksomheder, ligger i Danmark.

Årtiers investeringer i iværksætteri på DTU har skabt store værdier i form af ny teknologi, arbejdspladser og nye virksomheder. En analyse fra konsulentfirmaet IRIS Group, bestilt af DTU, viser, at DTU-studerende, ansatte og færdiguddannede kandidater de seneste to årtier har oprettet mere end to nye virksomheder om ugen.

Siden 1999 har DTU stået bag cirka 2.200 nye virksomheder, som har genereret over 7 milliarder kroner i omsætning og mere end 2.700 nye jobs.

Det fremgår af analysen, at knap 75 procent af virksomhederne eksisterer tre år efter stiftelsen, hvilket er over gennemsnittet for alle iværksætter-virksomheder i Danmark, som de seneste år har ligget på 52-54 procent. 

Den typiske iværksætter er studerende
Analysen identificerer den typiske iværksætter som en studerende eller nyuddannet kandidat og afdækker, at godt 40 procent af alle nystartede virksomheder etableres inden for forretningsområdet materialer, robotter og sensorer. Den næsthyppigste virksomhed startes inden for lifescience-området og er baseret på udvikling af ny medicinsk teknologi, biotek og avancerede fødevarer.

Iværksætterne i analysen er blevet bedt om at svare på, hvilke forskellige typer DTU-aktiviteter, der har haft størst betydning for dem i etableringsfasen. Her peger tre ud af fire på, at DTU i høj grad har betydning, og de fleste svarer, at det særligt er viden og teknologi udviklet på DTU, der har haft betydning for dem. Adgang til DTU´s faciliteter, mulighed for at starte op på DTU og økonomisk støtte følger efter.

IRIS Groups analyse 'Iværksætteri på DTU gennem to årtier' er baseret på data trukket fra en række forskellige registre som blandt andre Iværksætterdatabasen og Arbejdsstyrkestatistikken.

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.672