23948sdkhjf

Branchekender: Hardware-iværksættere har længere til investorkronerne

I kampen om investorernes gunst og ikke mindst penge, ender hardware-iværksættere ofte som taberne i kamp mod softwarefirmaer. Det forklarer Camilla Gilbro, programchef for hardware-iværksætter konkurrencen Danish Tech Challenge, til finans.dk. 

Produkternes vej fra idé til der er er fysisk produkt på markedet er lang og omkostningstung. Udvikling, prototyper og produktion, efterfulgt af transport til salgssted eller kunden, inden der kommer penge i kassen.  Derfor flytter investorer med en kortere tidshorisont typisk interessen andetsteds. 

- Mange softwarevirksomheder er B2C, mens her er det B2B, og man har ikke brug for omtale. Måske skal du bare have to til fem store kunder worldwide. Nogle af de virksomheder, vi møder, har ikke engang en hjemmeside, når vi møder dem. Det kan også være en bevidst strategi for at holde sig under radaren, siger Camilla Gilbro til finans.dk. 

Firmaerne, som Danish Tech Challenge, har hjulpet på vej er gode eksempler. Programmet har hjulpet 80 selskaber, som investorer samlet har tilført 350 millioner kroner. Men det er først nu, at omsætningen begynder at vokse i konkurrencens først kuld virksomheder, der var igennem i 2014/15.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093