23948sdkhjf

Dantax er klar til at lade millionerne rulle

Men det skal ske med godt nordjysk købmandskab

Siden højtalerproducenten Dantax i 2016 solgte sine flyaktiviteter for knap 49 millioner kroner, har pengene været investeret i aktier med god spredning på solide brancher. Investeringerne har de seneste år givet pæne millionafkast.

Planen har dog hele tiden være, at pengene skal bruges på opkøb, hvis den rette mulighed opstår – som det har været nævnt i flere børsmeddelelser fra højttalerproducenten. Og planen, den har ikke ændret sig.

- Vi vil ikke købe for at købe og så betale overpris. Det skal være med godt, nordjysk købmandskab, siger Pandrup-firmaets administrerende direktør Peter Bøgh Jensen til Electronic Supply om selskabets investeringsstrategi.

Opkøb har der allerede været.

Kom billigt til sydvestjyske Gamut
I januar i år åbnede Dantax pungen og købte højttaler- og forstærkerfirmaet Gamut ved Esbjerg, som står bag hi-fi mærket af samme navn. 

- Vi holder brandet i gang. Men det tager noget tid at få det hele implementeret, flytte produktion, komponenter og alt det andet man skal bruge, siger Peter Bøgh Jensen og tilføjer, at Gamut blandt andet bliver vist frem på Rockey Mountain Audio Fest i starten af denne måned.

Investeringen i Gamut var dog af beskeden størrelse, og havde ikke indflydelse på Danatx’ årsresultat. Så der er penge til mere, såfremt den rette mulighed opstår.

Kan købe sig større
Dantax har i dag 13 medarbejdere i Pandrup. De fem arbejder i produktionen, mens resten står for internt- og eksternt salg, bogholderi og anden administration. Størrelsen er en vigtig faktor for opkøbsstrategien: 

- Vi vil gerne have det tæt på for at have indflydelse, for vi skal have fingeren med i det. Og vi har ikke bare en mand, vi kan sende ud og stå med det. Derfor bliver det i udgangspunktet forholdsvis tæt på geografisk, forklarer Peter Bøgh Jensen.

Skalering via opkøb kan også komme på tale, tilføjer Dantax-direktør:

- Der er ikke ultra store virksomheder inden for high end-delen, så bliver det aktuelt, kan vi lave en akkvisition.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188