23948sdkhjf

Dansk satellitproducent sætter sig milliardmål

Store mål kræver store penge. Gomspace vil sikre sig et trecifret millionbeløb for at nå målsætningerne i ny femårsplan

Den succesfulde satellitproducent Gomspace sigter endnu højere med en ny femårsplan.

I 2023 skal satellitproducentens salg være på den sjove side af 1,5 milliarder svenske kroner (1,08 milliarder kroner), lyder det først og fremmest i den nye femårs strategi, som selskabets ledelse netop har præsenteret.

2023-planen bliver lanceret i forlængelse af en strategi- og forretningsplan, Gomspace har udarbejdet for at forstå og gribe markedspotentialet i nyligt identificerede anvendelsesområder og løsning for Gomspaces produkter til fulde.

Gomspace har sat fart på udviklingen den seneste tid med investeringer i produktionsfaciliteterne, projektledelse og projektudvikling. Selskabet er således godt på vej mod industriel, storskalaproduktion af sine nanosatellitter. Kapaciteten er lige nu er på én satellit om ugen. Målet er at skalere op til én satellit pr. dag. Ordrebog og pipeline tæller 500-700 nanosatellitter. 

Kort lyder Gomspace opdaterede 2013-mål:
- Salget skal passere 1,5 milliarder svenske kroner (1,08 milliarder kroner) i 2023

- Bruttomargin over 50 procent på mellemlangt sigt

-  Gomspace opererer i et vækstmarked og prioriteter vækst. Aktionærerne skal ikke forvente udbytte på kort og mellemlangt sigt

Skal bruge mere end 200 millioner kroner
Tidligere lød Gomspaces salgsambitionen på 820 millioner svenske kroner (592 millioner kroner) i 2021. Det tal ventes nu at blive nået en anelse senere, da en række demonstrationsprojekter er blevet konverteret til konstellationsprojekter, som tager længere tid end ventet. Omvendt har selskabet fået flere demonstrationsprojektet end ventet, der potentielt kan blive omdannet til konstellationsprojektet på mellemlangt sigt. Endelig ventes Gompace datterselskab i Luxembourg, der arbejder med styring af satellitkonstellationer, at vokse hurtigt og dermed bidrage positivt til salget.

Planen kræver dog kapital. En emission på 300 millioner svenske kroner (216 millioner kroner) vurderer ledelsen vil gøre Gomspace fuldt finansieret til at gennemføre den nye forretningsplan indtil selskabet er cash flow-positivt.

Bestyrelsen vil søge aktionærernes bemyndigelse til den store emission på en ekstraordinær generalforsamling den 16. oktober 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097