23948sdkhjf

Kommune vil hjælpe fyrede ved Vestas elektronikfabrik

Favrskov Kommune vil tage hånd om de Vestas-medarbejdere, der fredag mistede deres job

Omkring 200 stillinger i Danmark bliver nedlagt.

Sådan lød meldingen fra vindmølleproducenten Vestas fredag morgen.

80 af de medarbejdere, der vil blive afskediget, skal findes på Vestas' elektronikfabrik i Hammel, og her rammer nyheden om den kommende fyringsrunde hårdt.

- Der er endnu ikke sat navn på, hvilke medarbejdere der mister deres arbejde, så folk går med en utryghed, siger Brian Tøfting, der er tillidsrepræsentant hos Vestas i Hammel, til TV2 Østjylland.

Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring, er også ærgerlig over fredagens udmelding fra Vestas.

- Det er et tab for dem, der nu bliver afskediget, fordi Vestas er en god arbejdsplads, siger Nils Borring til TV2 Østjylland.

Han har fredag været i kontakt med vindmølleproducenten.

- I en situation som den her er der en dialog mellem virksomhed og kommune. Når der er tale om så mange ansatte, går Favrskov Kommune ind og koordinerer den indsats, der skal laves i forbindelse med hurtigt at få de her folk i beskæftigelse igen, siger Nils Borring.

Han kan ikke pege på, hvilke konsekvenser fyringsrunden har for Favrskov Kommune.

- Det er ikke sikkert, at det har en konkret betydning for kommunen. Vi har heldigvis meget lav ledighed. Derfor er det også mit håb, at de her folk rimelig hurtigt kommer i arbejde igen. Det er dygtige medarbejdere, siger Nils Borring til TV2 Østjylland.

I alt står 400 Vestas-ansatte til at miste jobbet. Ud over Danmark vil de fleste af de øvrige stillinger blive nedlagt i lande i Nord- og Centraleuropa - herunder særligt Tyskland.

Originalartikel: tv2ostjylland.dk/artikel/80-oestjyder-mister-jobbet-vestas-goer-klar-til-stor-fyrerunde

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187