23948sdkhjf

På anklagebænken: Hesalight-direktør forsvarer kontrakt

Kæmpekontrakten på 49 millioner euro (365 millioner kroner) mellem Hesalight og kaffekæden Starbucks var igen i fokus i sagen mod det konkursramte belysningsselskabs direktør Lars Nørholt. Det skriver Børsen. 

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, bedre kendt som Bagmandspolitiet, mener kontrakten underskrevet den 24. november 2015 er forfalsket – underskrift og Starbucks-stempel kopieret fra en ægte hensigtserklæring fra samme dag. 

Anklagen får på, at kontrakten har været brugt til at få investorer til at skyde yderligere penge i Hesalight, da den gav et mere positivt indtryk af forholdene og udviklingen i regnskab end der reelt var basis for. Deraf politiets anklage om dokumentfalsk og bedrageri. Lars Nørholt er endvidere tiltalt for mandatsvig, skyldnersvig og momssvig.

det kan da godt være, at det er strafbart
Den - angiveligt forfalskede kontrakt – omtaler 2.000 Starbucks-kaffebarer. Arbejdet med LED-belysning skulle dog kun udføres i Tyskland, Holland, Spanien og Portugal. Det affødte et af mange kritiske spørgsmål fra Bagmandspolitiets specialanklager Jørn Thostrup 

- Der er ingen tvivl om, at vi kunne have gjort mere ud af at skrive præcis, hvilke lande det handlede om. Måske skulle der have stået EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika, red.) Men altså, vi har gjort det bedste, vi kunne, og det kan da godt være, at det er strafbart. Det må I jo finde ud af, sagde Lars Nørholt i retten mandag, ifølge Børsen. 

Han holder fast i kontraktens er ægte. Dog medgiver han at inden, den blev fremsendt til Erhvervsstyrelsen som dokumentation, var blevet gjort opmærksom på, at kontrakten ikke var gyldig. Angiveligt fordi den underskrivende Starbucks-medarbejder ikke havde bemyndigelse til at skrive under.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112