23948sdkhjf

Ny overvågning tjekker ind i Billund Lufthavn

Skal man nå et fly, har man hverken tid eller lyst til at lede længe efter en parkeringsplads. Billund Lufthavn har investeret i et system, som giver de travle passagerer et hurtigt overblik over, hvor der er ledige pladser i parkeringshuset. 

- Vi har fået en løsning, som gør det lettere at finde en ledig plads blandt de 1.090 båse – og så kan vi nu passe endnu bedre på bilerne bl.a. takket være optagelser i rigtig høj billedkvalitet, siger Thomas Holm fra Apcoa Parking, der bestyrer Billund Lufthavns parkeringshus. 

Rød lampe, grøn lampe
Det danske projekthus Scanview præsenterede den skræddersyede løsning fra den kinesiske producenter af videoovervågningssystemer, Dahua Technology. Et hold fra den kinesiske producent var på besøg i Billund for sammen med projekthuset at teste og tilpasse løsningen. 

Løsningen består af en række sensor-kameraer med nummerpladeregistrering, der sidder i midten af vejbanen i parkeringshuset, og som kan registrere, hvor der holder biler. Er pladsen ledig, lyser en lampe grøn, og er alle optaget, lyser lampen rød. 

- Man kender måske rød/grøn-systemet fra indkøbscentre, hvor der sidder en føler over hver bås – men det nye er her, at teknologien, der bliver brugt til at registrere tomme pladser, er baseret på videoovervågning. Det er altså kameraer, der læser og analyserer miljøet fra midten af vejen, forklarer Johnny Klausen, indehaver af Scanview. 

Hvert kamera kan analysere tre båse ad gangen – og der sidder to kameraer i hver sensor-enhed hele vejen ned gennem parkeringshuset.

Kan se forskel på en rullekuffert og en bil
Blandt andet lysforholdene i parkeringshuset og rullende bagage er der blevet taget højde for.

- En rullekuffert eller bagagevogn, der kører over en sensor i et såkaldt traditionelt system, kan fejlagtigt blive registreret som en bil. Derfor er det smart, at sensorerne sidder i loftet og ikke i jorden, siger Thomas Holm

Udover kameraerne har Billund Lufthavn også fået en såkaldt ’car locator’. Har man i løbet af rejsen glemt, hvor man har parkeret, kan man i automaten indtaste sin nummerplade, og et kort viser vej hen til bilen – takket være kameraernes nummerpladeregistrering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078