23948sdkhjf

Bagmandspolitiet: Konkursdirektør bag momssvindel

Hemmelige telefonaflytninger føjer endnu en anklage til listen imod Hesalights stifer og direktør

Onsdag kom der endnu en anklage til listen imod Lars Nørholt, direktør i det konkursramte belysningsselskab Hesalight.

Hemmelige telefonaflytninger af Hesalights stifter Lars Nørholt og en bogholder var centrale i en ny anklage mod førstnævnte: Momssvindel. Bagmandspolitiets anklager, Stefan Møller Jørgensen, fremkom med optagelserne onsdag ved Retten i Roskilde. Det skriver finans.dk.

Den påståede momssvindel løber op i 17 millioner kroner, penge Hesalight på Lars Nørholt instruks fik tilført selskabet ved at udnytte paragraf 56 i momsloven, som omhandler købsmoms og salgsmoms. Selskabet fik således refunderet moms for de 17 millioner kroner. Paragraf 56 giver selskabet mulighed for at få negativ moms refunderet, hvis de har betalt mere i moms, end de har fået ind via salg.

Lars Nørholt afviser anklagen om momssnyd. Han forsvarede sig blandt andet med, at de afspillede telefonsamtaler med bogholder Michael Norsker, hvor Lars Nørholt giver instruks i indberetning af moms, også er en samtale mellem livslange venner. Tonen er derfor fri og indforstået, lyder forklaringen. 

Millionbøde oven i hatten
Lars Nørholt er i forvejen svindeltiltale for 500 millioner kroner samt for at trække 61 millioner ud af selskabet til sig selv.

Går det som bagmandspolitiet ønsker vil den nye anklage afføde en bøde på 17 millioner kroner – svarende til momssvindlens omfang. Det skal oveni den ønskede fængselsstraf til anklagede.

Sagen imod Lars Nørholt kører ved Retten i Roskilde med retsdage frem til januar 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078