23948sdkhjf

PR electronics fordobler kapaciteten

Tocifret millioninvestering i produktionsapparatet hos elektronikvirksomheden på Syddjurs, hvor man nu kører i treholdsskift

For at kunne følge med efterspørgslen er en spritny SMD-linje netop blevet færdiginstalleret og sat i drift hos PR electronics i Følle på Syddjurs.

Linjen omfatter DEK screen printer, tre styk Siplace SX SMT-maskiner samt en ERSA 420 reflowovn. Placeret i en nyindrettet produktionshal side og side med firmaets ældre SMD-linje har investeringen betydet, at PR electronics kapacitet er fordoblet, fortæller fabrikschef Steen Jensen til Electronic Supply. 

15 uger fra beslutning til produktionsstart
Beslutningen om at investere i den nye linje blev truffet i uge 25 i år. Siden er det gået stærkt. 

Ud over indkøbet har PR electronics også totalombygget en gammel fabrikshal, så den nu huser firmaets to SMD-linjer. Øvelsen har betydet en udvidelse af arealet helliget SMD-produktionen fra 360 m2 til nu 925 m2. Til gengæld er der frigjort plads i firmaet tilstødende hovedbygning, hvor der snart bliver indrettet yderligere kvadratmeter til montage og test. 

Alt i alt løber investeringen i SMD-linjen og de nye, velindrettede lokaler op i godt 10 millioner kroner. Heraf udgør maskinindkøbet de 7 millioner. 

Samlet er der sat 20 millioner kroner af til investeringer i produktionsapparatet i 2018. Ud over de løbende indkøb af testudstyr til nye produktlanceringer, ser man ifølge Steen Jensen også på maskine til laserlodning. 

Kører i treholdsskift
PR electronics har godt 130 ansatte ved hovedkontoret i Følle. 70 er i produktionen, og heraf er de 10 tilknyttet SMD produktionen. De får også en ny kollega, en erfaren SMD linjetekniker, straks firmaet finder den rette kandidat. 

En udvidelse i det omfang har ikke været uden udfordringer. I ombygningsprocessen var det nødvendigt at lægge en del af produktionen ud til danske underleverandører, så PR electronics dels kunne holde det vanlige skarpe øje med kvaliteten. Dels kunne sikre, at kunderne fortsat fik dag til dag levering. 

Med den nye SMD-linjer er hele produktionen til gengæld skalerbart. For øjeblikket køres der med treholdsskift fire dage om ugen for at holde snor i efterspørgslen.

Bedre flow i produktionen
Ombygningen betyder ikke kun, at de omkring 10 ansatte tilknyttet SMD-produktionen har fået ekstra plads. Alt er nu indrettet for et langt bedre flow, helt i firmaets ånd i forhold til Lean i produktionen. Lige fra komponenter og print kommer til SMD-lokalerne fra det centrale lager i hovedbygningen, over at de bliver kittet op og efterfølgende kommer ind på maskinerne, derfra kommer videre til montage og test, hvorefter de ender på lager i shipping. 

Lageret på hovedkontoret i Følle er et af blot tre lagre, som PR electronics har hos sine i alt otte datterselskaber ude i verden. De andre to er placeret i henholdsvis Shanghai og Chicago. Tidligere var der lagre hos alle datterselskaberne, men med sammenlægningen er lagerbinding reduceret uden, at det har haft betydning for leveringstid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078