23948sdkhjf

Millionbeløb skal ruste internettet til fremtiden

100 millioner kroner. Det er den sum, der er sat af i et nyt treårigt projekt, der samler DTU, Aarhus Universitet og 12 danske virksomheder for at udvikle en ny infrastruktur omkring internettet.

Baggrunden er, at trafikken på nettet er tusinddoblet på under 20 år, og med de nye teknologier som IoT og Industri 4.0, så bliver den belastning kun mere massiv. 

Derfor skal infrastrukturen på og omkring internettet styrkes, så der fremover også er en passende forsyning til private og industri, skriver DTU i en pressemeddelelse.

Grønt internet
Projektet hedder Incom og har til opgave at skabe nye løsninger til den næste generation af kommunikationsinfrastruktur.

- Det er nok de færreste, der ved, at alle de trådløse forbindelser, vi i dag bruger så flittigt, i virkeligheden kun er trådløse det første korte stykke vej. Herefter bæres trafikken i kablede optiske forbindelser på kryds og tværs gennem lande og under oceaner. Det er her Incom kommer ind i billedet, for verden har akut behov for at gøre de forbindelser stærkere og grønnere, siger professor Leif Katsuo Oxenløwe fra DTU Fotonik, som er idémand bag det nye Innovationsfondsprojekt.

En af indsatsområderne i projektet er at gøre internettet grønnere. I dag udleder den globale kommunikation to procent af al menneskeskabt CO2, og datatrafikken stiger årligt med over 25 procent.

Kravene til den nye infrastruktur er derfor primært, at den skal levere meget større kapacitet med et markant lavere energiforbrug. Hertil kommer en større grad af pålidelighed, minimale forsinkelser og øget sikkerhed.

Fakta

  • Innovationsfonden bidrager med 60 millioner af det samlede beløb.
  • Projektet har herudover mere end 15 associerede partnere, hvoraf hovedparten kommer fra industrien.

Kilde: https://www.dtu.dk/nyheder/2018/10/100-m...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094