23948sdkhjf

Guitarpedaler ”Made in Denmark” giver også arbejde til underleverandører

Medejer af Vejle-firma kan ikke garantere, at hjemtagning af produktion bliver permanent

Økonomien fik i sin tid T-Rex, som fremstiller guitarpedaler og lignende udstyr til professionelle musikere, til at rykke produktionen til Fjernøsten. 

- Det var et spørgsmål om kroner og ører. Vi havde slet ikke overarme til at producere sådan noget. Hvis vi skulle have en dansk virksomhed til at producere for os, ville vi tage så meget af indtjeningen, at der ikke var noget tilbage, siger Lars Dahl, medejer og udvikler hos T-Rex, til TV2 Syd

For tre år siden vendte firmaet dog tingene på hovedet. Der skulle igen stå ”Made in Denmark” på en del af pedalproduktionen. 

Ikke sikkert det er permanent
Lars Dahl oplever som så mange andre, at udvikling og produktion et sted får tingene til at spille bedre, end hvis afstanden mellem afdelingerne hedder turen fra Danmark til Asien. 

Samtidig begyndte firmaet også anvende en smule bedre komponenter i de danskproducerede guitarpedalerne med bedre lyd til følge. Det betyder ifølge Lars Dahl også, at der er arbejde til danske underleverandører – fire-fem af slagsen. 

I dag bliver en tredjedel af T-Rex produkter fremstillet i Danmark. Om det bliver en permanent løsning, eller der skal mere til eller fra Danmark vil Lars Dahl ikke garantere. Afgørende bliver det med pris og producent af hele eller dele af pedalerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079