23948sdkhjf

Linak taber millioner på handelskrig

Den danske producent af aktuatorer, der bruges til blandt andet hæve/sænke-borde, har en stor fabrik i Louisville i staten Kentucky. Her producerer man aktuatorer til det amerikanske marked og har i den grad mærket præsident Donald Trumps lunefulde handelspolitik med indførelse af straftold på blandt andet europæiske og kinesiske produkter. Det skriver Børsen.

- Toldsatserne har virkelig stor indflydelse. De har kostet os 2 mio. dollar i ekstra omkostninger på blandt andet vores import af elektronik fra Kina, der er blevet pålagt told. Det gælder også det stål, vi importerer fra Europa, siger Søren Stig-Nielsen, administrerende direktør for den amerikanske fabrik, til avisen.

Det er ikke bare selve tolden, der giver ekstra omkostninger for Linak. Søren Stig-Nielsen forklarer, at Linak bruger mange ressourcer på at finde de korrekte toldsatser, så man kan få afregnet korrekt med myndighederne.

I hans optik er det dog ikke tolden i sig selv, der er det værste, men den usikkerhed, der følger med Trumps handelspolitik. Det er nemlig svært for Linak at forudse, om der kommer ny told på for eksempel de kinesiske produkter, da der hele tiden kommer skiftende meldinger fra Trump.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11