23948sdkhjf

Vækstkomet fyrer 40

Aalborg-firma skærer næsten halvdelen af udviklingsafdelingen væk. Ingeniørerne står for skud.

Gomspace, som producerer de små nanosatellitter, fyrer cirka 40 ud af de godt 100 ansatte i udviklingsafdelingen. Der er hovedsageligt tale om ingeniører. 

Niels Buus, Aalborg-firmaets administrerende direktør, bekræfter forhandlinger om afskedigelserne overfor Nordjyske Stiftstidende. 

Vækstplan med miliardmål 

Gomspace præsenterede for halvanden måned siden sin nye femårsplan. En af hjørnestenene var, at selskabets omsætning i 2023 skulle være på den sjove side af 1,5 milliarder svenske kroner

Til at finansiere vækstplanerne vil satellitproducenten hente op mod 300 millioner svenske kroner på børsen, en plan aktionærerne har sagt god for. 

- Vi vil stadig have stor vækst, men ikke så stor, som vi havde forventet. Så det er rettighed omhu, at vi skærer ned nu. Men det er vigtigt for mig at understrege, at udviklingen er med i den fem-års-plan, vi annoncerede for nylig. Der har vi indarbejdet en reduktion af omkostninger, siger Niels Buus til avisen. 

Nedskæringen skyldes, at et produkt til en stor kunde er færdig, ligesom satellitfirmaet har afsluttet en række parallelt udviklede produkter. 

Fratrædelserne ventes at ske i løbet af første kvartal 2019. Dermed ser antallet af ansatte også ud til at falde noget under de nuværende 200.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484