23948sdkhjf

Hos PR electronics har de slidt den første robotarm op

For fire år siden satte PR electronic en specialdesignet robotcelle med en robotarm fra Universal Robots i gang med at fodre fire ansatte med elektronikkomponenter til produktionen af transmittere.

Tidligere skulle de ansatte manuelt flytte komponenter fra racks til deres stationer, samle delene og flytte det færdige produkt tilbage igen. Nu er det i stedet robotten, der står for de mange gentagelser. Og den slags slider – også på en robotarm. 

Derfor var det for nyligt nødvendigt at udskifte UR-armen med en ny, tilsvarende model. Den aflagt robotarm er dog ikke kasseret, men har fået andre opgaver andetsteds på elektronikvirksomheden i Følle på Syddjurs.

- Automatisering kommer af sig selv
Automatisering er naturligt for firmaet og har sammen med Lean i produktionen været afgørende for, at det har været muligt at holde den højteknologiske produktion i Danmark.

I produktionsprocessen udvikler firmaets selv det nødvendige testudstyr.

- Automatisering indføres, hvor det giver mening, siger fabrikschef Steen Jensen og tilføjer, at der typisk automatiseres ved nye høj volumen produkter. 

I år har PR electronics afsat ekstra mange penge til investeringer i produktionsapparatet. 20 millioner lyder budgettet på. De første 10 millioner er allerede brugt på køb af en spritny SMD-linje (produktionslinje til overflademontering af elektronikkomponenter, red.) og nyindretning af lokalerne til elektronikproduktionen.

Med 10 procent af virksomhedens omsætning dedikeret til R&D og øget efterspørgsel i markedet bliver det ikke sidste gang, der er behov for store investeringer i produktionsudstyret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094