23948sdkhjf

NKT lander vigtig dansk-svensk ordre

Kabelforbindelsen over Øresund, der sikrer effektiv overførsel af el mellem Danmark og Sverige, skal udskiftes, da de oprindelige kabler blev lagt i 1973.

NKT har vundet turnkey-ordren på de nye 400 kV højspændingskabler i et konsortium med VBMS B.V. (nu Boskalis).

NKT skal stå for den landbaserede del af opgaven med projektering, fremstilling og installation, mens Boskalis skal hente og genbruge de gamle oliefyldte kabler og tage sig af offshore-delen af kabeludlægningen.

Forbindelsen er ejet af Svenska Kraftnät, der er ansvarlig for det svenske elnet, og spiller en vigtig rolle for opretholdelsen af den høje forsyningssikkerhed i de to lande.

- Kabelforbindelser på tværs af landegrænser er afgørende for at sikre effektiv fordeling af energi, og vi er altid glade for at deltage i udviklingen og vedligeholdelsen af det globale elnet. Vi er stolte af, at vi er udvalgt til at udskifte Øresundsforbindelsen, og vi ser frem til at fortsætte vores tætte samarbejde med Svenska Kraftnät og Energinet. Med ordren fortsætter vi samtidig vores momentum i markedet og understreger vores stærke position inden for højspændingskabler, siger executive vice president Andreas Berthou, som er ansvarlig for højspændingskabelløsninger i NKT.

De 36 km 400 kV ekstruderede HVAC-kabler skal fremstilles på NKT's fabrik i Karlskrona, Sverige, i 2019.

Ordren har for NKT en værdi på ca. 22 mio. euro svarende til ca. 20 mio. euro i standard metalpriser.

Projektet forventes at være afsluttet i 2020. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.164