23948sdkhjf

Danfoss: FN-mål bliver næppe et underleverandør-krav

Danfoss afviser tanken om, at underleverandører i fremtiden kan blive mødt med krav om at arbejde aktivt efter FN’s verdensmål. Verdensmålene skal modnes først

Sustainability director hos Danfoss Flemming Lynge Nielsen tror ikke, at Verdensmålene kommer til at indgå som krav i et OEM-underleverandørsamarbejde i den nærmeste fremtid.

For i dag er Verdensmålene hverken særligt operationelle og dermed tilstrækkeligt effektive styringsredskaber. Det har de mulighed for at blive med tiden, men ifølge Flemming Lynge Nielsen kræver det, at de gennemgår en modningsproces på fire-fem år for, at de for alvor forankres.

- Jeg ser ikke for mig, at verdensmålene bliver krav i et værdikædesamarbejde i de kommende tre-fire år. Jeg tror, at verdensmålene skal forankres gennem en proces, hvor endnu flere virksomheder internt arbejder med målene og finder frem til nye partnerskabsmodeller. Før tror jeg ikke, at vi kommer til at opleve, at de vil indgå som elementer i fremtidige værdikædesamarbejder, hvor virksomheder stiller krav til hinanden, siger Flemming Lynge Nielsen.

Hvis Verdensmålene i stigende grad vil blive anvendt som krav i værdikædesamarbejde, tror Flemming Lynge Nielsen, at det i højere grad vil komme fra FN’s side. Han henviser til udmeldinger på det nys overståede grønne topmøde - P4G-topmødet.

Tankegang er kendt
Selv om Danfoss aktivt bakker op om verdensmålene, påpeger Flemming Lynge Nielsen, at det langt fra er noget nyt, at globale retningslinjer har været en fast ledetråd for Danfoss. I 2002 tilsluttede Danfoss sig således eksempelvis FN’s Global Compact.

Global Compact er FN’s ti principper, der udstikker en retning for virksomhedernes samfundsmæssige engagement. De ti principper er fordelt i fire hovedgrupper: menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, anti-korruption og miljø.

Under sidstnævnte handler det blandt andet om, at man forpligter sig til at bidrage til udvikling og produktion af miljøfremmende teknologi, og man forpligter sig til løbede at dokumentere for, hvordan det går med indsatsen.

Global Compacts teknologi- og miljøfokus anskues dermed som en integreret del af Danfoss’ kerneforretning. Her anvender man blandt andet partnerskaber med organisationer til at styrke forretningsudviklingen og udvikle bæredygtige teknologibaserede løsninger til såvel det nære som det omkringliggende verdenssamfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078