23948sdkhjf

Tidligere Grundfos-formand ville skabe enorm pengetank

Poul Due Jensens Fond ejer hovedparten af Grundfos. Fondens formål er at sikre en sund økonomisk vækst og udvikling i Grundfos.

Det er dog ikke hele overskuddet fra Grundfos, der tilflyder ejerne, der udover fonden tæller Due Jensen-familien, som ejer 11 pct. af Grundfos, mens fonden ejer 88,1 pct.

Ifølge Finans.dk har Grundfos en politik om, at halvdelen af overskuddet kanaliseres videre til ejerne, mens den anden halvdel bliver i Grundfos.

Det var den konstruktion, tidligere formand for Poul Due Jensens Fond, Jens Bager, ville lave om på.

Han ønskede at samle kapitalen i fonden og også åbne for mulighed for at bruge penge på andet end Grundfos. Det oplyser kilder tæt på formandsopgøret til Finans.dk.

Hos Poul Due Jensens fond fastholder man, at det var uenighed om den fremtidige strategi, der var årsag til formandsskiftet, og bestyrelsesformand i Grundfos, og nyudnævnt næstformand i Poul Due Jensens Fond, Jens Moberg, fastholder, at konstruktionen er den rigtige.

- Det er bedst med en god balance mellem at have den fornødne kapital i Grundfos, samtidig med at vi opbygger en vis kapital i fonden. Men det er klart, at fonden er sat i verden for at støtte Grundfos. Det fremgår helt tydeligt af fundatsen, siger Jens Moberg til Finans.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.817