23948sdkhjf

Fyrede Vestas-medarbejdere får millioner

De 201 danske medarbejdere, som Vestas blev opsagt i september – herunder 80 på elektronikfabrikken i Hammel - får nu en hjælpende hånd. 

Beskæftigelsesministeriet bevilger 2 millioner kroner fra varslingspuljerne til de opsagte. Pengene går til en særlig indsats for de fyrede medarbejdere, så de kan få opkvalificering og hjælp til at komme videre i et andet job. 

Afskedigelserne sker fra Vestas’ afdelinger i Aarhus, Favrskov og Ringkøbing-Skjern Kommuner. De opsagte medarbejdere fratræder i perioden fra november 2018 til juni 2019.

Fyringsrunden i Vestas lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men der er givet dispensation. Det er muligt, hvis muligheden for at finde job lokalt er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang. 

Muligheden for at finde et nyt job på det lokale arbejdsmarked er ifølge Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord varierende for de afskedigede medarbejdere, og for manges vedkommende vil det kræve opkvalificering. 

Opkvalificeringsindsatsen bliver påbegyndt inden udgangen af måneden. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141