23948sdkhjf

Rumakse mellem Houston og Odense

Den danske rumfartleverandør Danish Aerospace Company (DAC) indgår et nyt samarbejde med amerikanske Axiom Company, som udvikler rumstationer og -moduler. 

Sammen skal de selskaber som udvikle og teste den næste generation af motionsteknologi og medicinsk overvågningsudstyr til astronauter i rummet, DACs ekspertiseområde. 

Samarbejdsaftalen indebærer, at DACs udstyr skal testes på Axioms kommende bemandede rumflyvninger i kredsløb om Jorden. Først på listen er et eksperiment med nye wearable sensorer til at overvåge astronauternes vitale parametre på Axioms første mission til Den Internationale Rumstation (ISS). 

- Vi har i mange år udviklet på vores motionsteknologi og prototyper af vores medicinske overvågningsudstyr. Vi ser frem til den mulighed Axiom giver for at bringe vores udvikling og afprøvning udstyret til det næste niveau, siger DACs administrerende direktør, Thomas A. E. Andersen. 

Har også rum-kondicykel i tankerne
Som supplement til overvågning af mandskabets helbred, vil DAC og Axiom også se på mulighederne for at bruge DACs nyeste generation af rumkondicykelen Fergo og et multifunktionelt træningssystem på Axioms kommende rumstation. 

DAC har udviklet og supporteret anvendelsen af medicinsk overvågning og træningsudstyr i over 30 år. Firmaet fremstiller trådløs overvågningsudstyr og kompakt træningsudstyr til at understøtte menneskets ophold i rummet og under andre ekstreme miljøer. DAC har tidligere udviklet kondicykler som har været anvendt på rumfærgerne og på ISS. 

Axiom Space udvikler af kommercielle rumstationer og rumstationsmoduler. Firmaet sender mandskab til den internationale rumstation og bygger et af verdens første kommercielle internationale rumstation til professionelle astronauter, turister og private bidrag til forskning, fremstilling og test af rumudforskningsudstyr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125