23948sdkhjf

Shade skifter toppen og tror på lys fremtid

Lysfirmaet Shade har fået ny direktør, nye folk i bestyrelsen og så er de to stiftere, Mathias Christiansen og Bo Puggard Hansen, blevet købt ud. Det skriver Børsen.

Nu vil producenten af intelligent lys gøre en sløv start til en succes i ind- og udland. Skandinavien, Tyskland og Frankrig er først på listen.

For at gøre planerne til virkelighed forventer Shades ledelse, at der skal bruges et mindre tocifret millionbeløb på at øge produktionen til det niveau, som er planlagt i 2019. Med to private investorer i ryggen vil det ikke være nødvendigt at hente penge udefra. 

- Der er allerede smidt et tocifret millionbeløb i det, og der skal nok bruges nogenlunde det samme oveni. Så der kommer til at gå et års tid, før vi begynder at se sorte tal på bundlinjen, siger Kristian Weber, som har været direktør siden den 1. november i år, til Børsen. 

Firedobling af salg og omsætning
Næste år ser derfor ud til at byde på et underskyd, hvilket har kendetegnet regnskaberne siden starten i 2015. Samlet har Shade præsteret et minus på 3,5 millioner kroner. 

Ambitionen i 2019 er et salg af 8-10.000 lamper og en omsætning på 15-20 millioner kroner, hvilket indebærer en firedobling af salg og omsætning. Samtidig skal antallet af ansatte op på 24, en fordobling. 

Shades lampe Orb, som kan styres med mobilen eller via bluetooth, er designet af Øivind Alexander Slaatto.

Shade blev grundlagt i 2015 af de to ingeniører Mathias Christiansen og Bo Puggard Hansen. De er nu købt ud. Hovedaktionær er stadig Otte Krabbe, som ogå er administrerende direktør i elektronikvirksomheden Instrumenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063