23948sdkhjf

SE BILLEDERNE: Center for Industriel Elektronik når en milepæl

Så er sidste etage lagt på Center for Industriel Elektroniks (CIE) store byggeri i Sønderborg. Det blev fejret med rejsegilde fredag 23. november for håndværkere, rådgivere og samarbejdspartnere på byggepladsen ved viden og kulturcentret Alsion.

Byggeriet har nået sine fulde fem etager på bare syv måneder siden første spadestik den 6. april i år. Overdragelse ventes planmæssigt i juni 2019.

Bygningen opføres for Linak og Bitten & Mads Clausens Fond for mellem 70 - 80 millioner kroner og huser laboratorier, testfaciliteter og projektrum, der sikrer uddannelser på internationalt niveau. 

Tre nye ingeniøruddannelser
Bygningen bliver hjemsted for CIE, som dækker over tre nye ingeniøruddannelser, der skal imødekomme de lokale virksomheders efterspørgsel på elektronikingeniører samt give dem  adgang til den nyeste viden. 

CIE er opstået i et samarbejde mellem Danfoss, Linak, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og Syddansk Universitet. Parterne investerer tilsammen 176 millioner kroner i projektet. I marts 2018 søgte de første unge fra hele Europa ind på CIE, og de er nu godt i gang med det første semester. Til næste skoleår tages den nye bygning i brug. Den vil rumme de mest moderne løsninger til udvikling og test af elektronik. Udvendigt vil huset blive beklædt med granit, så det matcher resten af Alsion.

Hoffmann er totalentreprenør på CIE, mens arkitekter og ingeniører er henholdsvis Arkitema og Rambøll.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078