23948sdkhjf

Dansk sensor har øjne på køledisken

Sensorproducenten Remoni har sammen med Syddansk Universitet netop færdiggjort et projekt, der har tjekket energiforbruget på kølediske i diverse supermarkeder.

Helt konkret er der blevet installereret sensorer på kølediske, ventilationssystemer, lyskilder og frostkølebokse for at se, om der siver spildte ressourcer væk i kablerne.

Når en sensor har målt på en energikilde, flytter man slet og ret bare sensoren hen til næste enhed, man gerne vil måle på. 

- På den måde får vi et hurtigt og konkret svar på, hvordan forbrugsprofilen ser ud på hver eneste frostkøleboks og køledisk. Det kan afsløre energispild samt levere data til projektets forskning om at gøre forbruget fleksibelt, siger professor fra Center for Energy Informatics ved Syddansk Universitet, Mikkel Baun Kjærgaard, om forskningsprojektet. 

Og allerede nu kan projektet give viden videre til supermarkederne omkring energiforbruget.

- Forsøget tog os mindre end én dag, og dataene taler deres tydelige sprog. Vi kan for eksempel se påvirkningen af forskellige måder at fylde varer op, som kan lede til energispild, siger Mikkel Baun Kjærgaard.

  • Om ReMoni
    ReMoni har udviklet en sensor, der klikkes direktre på strømførende kabler. Det kan undersøge strømmes flow, samt om enheden lækker strøm. 
  • Løsningen kommer sammen med altgoritmer og kunstig intelligens.
  • ReMoni blev etableret i 2013 og beskæftiger i dag knap 20 medarbejdere.
  • Kunderne tæller allerede flere større kommuner, energiselskaber og private virksomheder.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067