23948sdkhjf

Fynske robotfirmaer bag 120 jobopslag

Robotvirksomhederne i Odense mangler medarbejdere i stor stil. Odense Robotics brander "robotheltene" fra Fyn for at skaffe flere medarbejdere

Robotvirksomhederne på Fyn søger hele tiden medarbejdere. Sidst i november er der 120 jobopslag på Odense Robotics’ jobside.

Det er robotingeniører, softwaremedarbejdere, sælgere, regnskabsfolk, produktionsmedarbejdere. Det er en udfordring at få medarbejdere til robotklyngen, som ifølge skøn fra Odense Robotics vokser med 600 medarbejdere om året. Ved årets begyndelse var der 3.200 medarbejdere i klyngen, og Odense Robotics vurderer, at tallet i starten af 2019 vil ligge mellem 3.800 og 4.000.

- Vi har til stadighed mellem 100 og 150 job slået op. Men en del af opslagene dækker over flere jobs, og nogle jobs bliver slet ikke slået op, så man kan godt lægge 35 procent oveni, siger Henrik Brændstrup, projektleder ved Odense Robotics med ansvar for rekruttering til robotklyngen.

Holder det, så er der lige nu omkring 160 ledige job i robotvirksomhederne.

Universal Robots søger 35 medarbejdere, Mobile Industrial Robots søger 17, Blue Ocean Robotics søger syv, On Robot søger fire, og Syddansk Universitet søger tre medarbejdere.

CV-database for jobsøgende
Odense Robotics er støttet af Odense Kommune. Organisationen prøver på flere niveauer at skaffe arbejdskraft til klyngen.

Blandt andet har man lavet en CV-database, så interesserede teknikere kan lægge deres personlige data op. Databasen er åben for alle de virksomheder, der er medlemmer af Odense Robotics.

- Der ligger et par hundrede personer i databasen. Der er nogle fra hele verden, for eksempel fra USA og Kina. Bare i denne uge har jeg talt med to udlændinge, som var interesseret i arbejde i robotklyngen, og som jeg henviste til databasen, siger Henrik Brændstrup.

- Det er vores opgave at skaffe en pipeline for nye medarbejdere til robotvirksomhederne. Vi arbejder med uddannelsesinstitutionerne om at få oprettet flere uddannelser, der retter sig mod robotter og automation, og vi har været med til at få startet automatiktekniker-uddannelsen i Odense.

- Vi har netop lanceret en ny branding kampagne "Where Robot Heroes Grow", som fortæller, hvorfor det er så spændende at arbejde i robotvirksomheder. Vi sørger for at være ude på messer i hele landet, hvor vi kan få kontakt med ledige eller studerende og få dem til at få øjnene op for den her industri på Fyn. Vi er for eksempel også med på store e-sports arrangementer. Mange af de, der dyrker e-sport, er interesserede i teknologi, siger Henrik Brændstrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079