23948sdkhjf

Batterier var en udfordring i nordjysk sensortest

Forskere fra Aalborg Universitet ville teste, hvordan IoT kunne optimere lokalt idrætscenter

I samarbejde med RTX og Brain Business installerede Aalborg Universitet 50 sensornoder i det lokale idrætskompleks Gigantium. Sensorerne skulle måle temperatur, luftfugtighed, lufttryk, estimeret CO2, luftkvalitet, akustisk støj, lys, bevægelse og acceleration. Det skriver Ingeniøren.

Formålet var at vise, hvordan man kan optimere bygningsdrift ved hjælp af dataindsamling. Forskerne valgte trådløse sensorer, da kablede løsninger er dyre, men her løb man ind i et lidt lavpraktisk problem.

- En af de vigtigste erfaringer er IoT-sensorernes begrænsninger, når det handler om batterier. Vi kan konstatere, at batterilevetiden er meget lavere end forventet, når vi tænder for de mange målesensorer i IoT-enheden. Lige nu skifter vi faktisk batterier på de mange IoT-sensorer hver 14. dag. Mange af sensorerne sender data hvert femte minut, og den frekvens presser batterierne mere, end vi havde forventet. Hvis man vil have en batterilevetid på flere år, så kan du kun få data ud få gange i døgnet eller mindre, forklarer professor ved Aalborg Universitet, Preben Mogensen, til Ingeniøren.

En anden udfordring i projektet var dataforbindelsen til sensorerne. I første omgang koblede man systemets LoRa Gateways på kommunens wifi-netværk. Efterfølgende forsøgte man med et kabelnetværk for at ende med en LTE-forbindelse. På den måde kunne forskerne kommunikere med gateways’ene uden om de firewalls, der var på de andre netværk.

Originalartikel: https://ing.dk/artikel/iot-sensorer-loeber-hurtigt-toer-stroem-222261

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094