23948sdkhjf

DTU bygger nyt elektromagnetisk testcenter

DTU er allerede velbevandrede inden for elektromagnetiske systemer, herunder mikrobølgeteknologi til trådløs kommunikation og telemåling, som blandt andet anvendes i mobiler, radar, satellitter, medicinsk udstyr, sikkerhedssystemer og meget mere.

Nu har universitetet besluttet at udvide de eksisterende testfaciliteter væsentligt. Det sker med opførsel af en helt ny centerbygning, der kommer til at rumme både flere nye radiodøde laboratorier og undervisningslokaler, oplyser DTU.

Det nye center betyder, at DTU fremover vil kunne foretage flere typer målinger af antenner og kredsløb i hele mikrobølgefrekvensområdet, fra 300 MHz til 300 GHz, hvilket er unikt i international sammenhæng.

- Det nye DTU Elektromagnetisk Test Center vil gøre os i stand til at udbygge de nuværende højpræcisions målinger af antenner til blandt andet ESA’s satellitter, samtidig med at vi får mulighed for avancerede målinger af andre mikrobølgeteknologier til brug i eksempelvis 5G mobiltelefoner, trådløse netværk eller radarer til biler, siger professor Olav Breinbjerg, DTU Elektro, der kommer til at stå i spidsen for centret. 

Samarbejde med virksomheder
Olav Breinbjerg understreger, at det nye center ikke blot vil styrke DTU’s forskning, men også give mange flere studerende adgang til de radiodøde laboratorier, ligesom det vil åbne op for et øget samarbejde med virksomheder.

- I dag får vi henvendelser fra virksomheder både i Danmark og udlandet, som vi desværre ofte er nødt til at afvise, da vores nuværende testfacilitet kan være fuldt booket flere måneder frem i tiden. Med de nye radiodøde laboratorier vil vi langt bedre kunne indgå i denne type samarbejder, som også vil kunne gennemføres langt hurtigere end i den nuværende test facilitet. Her taler vi minutter i stedet for timer, siger Olav Breinbjerg.

Opførslen af den nye bygning til DTU’s Elektromagnetisk Test Center begynder i 2020 og vil stå færdig i 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.377