23948sdkhjf

Dansk deltagelse i europæisk millionprojekt

Robotter skal hurtigere ud i sundhedssektoren. Projektet skal gøre vejen mere smidig.

Europa-Kommissionen investerer 120 millioner kroner i det paneuropæiske projekt DIH-HERO for at fremme innovationen inden for robotteknologi i sundhedsplejen.

Målet med projektet er at etablere en uafhængig platform, egnet til at skabe forbindelser mellem virksomheder, vidensinstitutter og investorer - og ikke mindst at facilitere samarbejdet og understøtte dem i at fremstille produkter og ydelser inden for robotteknologi samt gøre dem tilgængelige for leverandører inden for sundhedsplejen.

Lige nu er vejen lang fra udvikling til færdigt produkt, og det kræver en del mod og store investeringer undervejs fra de involverede.

Projektets formål er at få gjort denne proces mere smidig ved at bygge bro mellem udviklere og leverandører.

Dansk deltagelse
Konsortiet bag projektet, som ledes af det hollandske University of Twente, består af 17 partnere, der er fordelt på 10 europæiske lande – heriblandt Teknologisk Institut i Danmark.

- Teknologisk Instituts rolle i projektet er at forbinde virksomheder i Skandinavien med platformen og bl.a. understøtte start-up virksomheder med teknologi og knowhow, siger programchef Troels Oliver Vilms Pedersen fra Teknologisk Institut.

Morten Rasmussen, der er direktør i den danske brancheforening Danish Care – Branchen for hjælpemidler og velfærdsteknologi er meget begejstret for, at der er dansk deltagelse i projektet.

- Det er fantastisk, at vi får sådan et projekt hjem til Danmark, som kan være med til at understøtte innovationen i nye teknologier til sundhedsplejen. Det giver danske virksomheder mulighed for at trække direkte på verdensførende kompetencer, og få realiseret globale potentialer ved deres nye produkter, siger han.

Med en fælles indsats skal der opbygges en DIH-HERO-platform i løbet af de næste fire år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079