23948sdkhjf

Driftig robotindustri giver travlhed på gummifabrik

Der er fuld fart på den danske robotindustri, og det smitter selv sagt af på de mange underleverandører, der får ordrer i bogen.

En af de førende spillere på det danske robotmarked, Universal Robots, har hen over sommeren rundet 25.000 solgte robotter på verdensplan.

Det det kan mærkes hos Betech, der leverer formstøbte gummitætninger og pakninger til automatik- og robotproducenter.

- Robotindustrien er en spændende og udfordrende branche at være underleverandør til. Produktgenerationerne skifter og udvikler sig meget hurtigt, og vi skal hele tiden være klar til at rådgive designerne om nye komponenter, og være klar med nye kundetilpassede komponenter, siger John Åge Lazar, der administrerende direktør i Betech. 

Analyse af robotternes miljø
Robot- og automationsindustrien er det hurtigst voksende kundesegment hos Betech og tegner sig i 2018 for en betragtelig millionomsætning.

Siden 2014 har Betech leveret pakninger, tætninger og formdele til blandt andre Universal Robots.

Dengang var robotproducenten udfordret af, at deres eksisterende komponenter ikke var modstandsdygtige nok over for de miljøer, robotarmene skulle fungere i.

Derfor gennemførte Betech en analyse af behov og omgivelser, som førte frem til den helt rette konstruktion og gummitype. 

- Det er en ung industri, der vinder ind på nye markeder, så mange løsninger skal opfindes fra bunden. Kun få designere har stor rutine i at arbejde med robotter, og endnu færre har specialviden om de mange polymermaterialer. Derfor har producenterne brug for erfarne samarbejdspartnere, der som vi kan rådgive om både materialevalg og design, og det er altid en spændende proces at være med i, fortæller Steen Randrup Clausen.

Om Betech

  • Betech arbejder med mere end 20 forskellige typer rågummi, der blandes til omtrent 1.500 elastomer-varianter.
  • Virksomheden har danske aktiviteter i Esbjerg og Herlev. Hertil har de også filialer i Kina og Norge. 
  • Betech er en sammenslutning af Codan Tech og Betech Seals, der blev slået sammen 1. april 2015.
  • Betech beskæftiger 75 medarbejdere i Danmark/Norge og 50 medarbejdere i Kina.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094