23948sdkhjf

DTU Space skal udvikle virtuel rumundervisning

Med 2,1 millioner kroner i støtte fra Novo Nordisk Fonden går DTU Space nu i gang med at udvikle virtuel rumundervisning målrettet unge. Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Det nye læringsmiljø udvikles i samarbejde med lærere, eksperter, spiludviklere og organisationer med særlig indsigt i undervisning i naturvidenskab og teknologi, og undervisningen skal målrettes elever og lærere i 7.- 9. klasse, gymnasier og andre relevante ungdomsuddannelser.

- Interessen for vores arbejde er stor. Vi får mange henvendelser fra lærere og elever i skoler og gymnasier, der efterspørger viden om rummet og rumforskning på dansk. Derfor er vi glade for, at vi nu med Novo Nordisk Fondens støtte får mulighed for at udvikle et målrettet rummiljø til de unge med undervisningsmaterialer, læringsspil og artikler i høj kvalitet, siger professor i rumvidenskab og direktør på DTU Space, Kristian Pedersen.

Det nye miljø kommer til at tage udgangspunkt i hjemmesiden rummet.dk, der i dag er forankret hos DTU Space. Det er et ældre system, som ikke længere kan opdateres.

- Vi skal have udviklet et brugervenligt system, der kan køre via nettet og apps fra stationære og bærbare computere, tablets og mobiltelefoner. Når det er parat, får vi elever og undervisere til at teste det, siger Morten Garly Andersen, som er tovholder på projektet og kommunikationsansvarlig på DTU Space.

- Og så lancerer vi det hele med et brag af en Space Day, som vi planlægger at gøre til en årligt tilbagevendende begivenhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078