23948sdkhjf

Kapitalfond dropper Mita-Teknik

Den nordiske kapitalfond Axcel har smidt håndklædet i ringen, hvad angår ejerskabet af Mita-teknik. Fonden har netop solgt producenten af kontrolsystemer tilbage til familien Andersen, der stiftede Mita-Teknik i 1969.

Det oplyser Axcel i en pressemeddelelse. 

Fakta
Mita-Teknik udvikler styringskoncepter til vindmølleindustrien med hovedsæde i Rødkærsbro.

Andersen har siden salget til Axcel i 2012 ejet godt en tredjedel af virksomheden, men skal nu tilbage i rollen som eneejer.

Mita-Teknik har de senere år været presset af vanskelige markedsforhold, blandt andet som følge af kundekonsolidering og prispres i hele værdikæden.

- Markedsbetingelserne for Mita-Teknik har ikke været gunstige i de senere år, og det har medført, at vores investering i selskabet ikke har været en succes. Det er baggrunden for, at et salg til familien Andersen giver de bedste betingelser for virksomhedens fortsatte udvikling, siger Axcel-partner Lars Cordt.

Direktør i Mita-Teknik tror dog stadig på, at han kan rette skuden op, selv uden kapitalfonden i ryggen.

- Vores forretning har været under et betydeligt pres, ikke mindst i Kina, som er et af vores hovedmarkeder. De initiativer, vi har gennemført sammen med Axcel på omkostningssiden og med udvikling af nye produkter, vil dog på længere sigt gøre os i stand til igen at få virksomheden til at vokse, siger administrerende direktør Jesper Andersen.

Mita-Teknik

  • Axcel købte 67 procent af virksomheden i 2012. Familien Andersen beholdt den sidste tredjedel.
  • I 2017 tvang røde tal i regnskabet Mita-Teknik til at flytte hele produktionen til Kina.
  • Virksomheden beskæfter 250 ansatte, heraf 90 i hovedsædet i Rødkærsbro.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078