23948sdkhjf

Nyopdaget kulstof perfekt til superkapacitorer

Et forskerhold fra University of Texas i Austin har opdaget en ny type kulstof, der både er billigt at fremstille og som kan bruges i eksempelvis elbiler og forbrugerelektronik.
Et nyopdaget kulstofmateriale - der minder om grafen - kan føre til en ny og stærkere generation af superkapacitorer.

Det skriver Ingeniøren med henvisning til en forskningsartikel i tidsskriftet ScienceXpress.

Opdagelsen kommer fra University of Texas i Austin, hvor et hold bestående af 40 forskere har udtænkt en ny måde at skabe en overgigantisk overflade, som kan holde en stor elektrisk ladning.

- Da det stod klart for os, at vi havde en ny type kulstof med en helt ny struktur, som viste fantastiske egenskaber som elektrode, var vi klar over, at denne forskning, som går ud på at skabe tredimensionelle flader i et enkelt atoms tykkelse, sandsynligvis kunne føre til det optimale materiale til superkapacitorer, siger professor Rodney S. Ruoff ifølge Ingeniøren.

Næsten samme energitæthed som batterier
Fordelen ved superkapacitatorer som energilagre er, at de kan oplagre og aflevere elektrisk energi meget hurtigt uden at tage skade. Til gengæld har de ofte lidt under, at energitætheden har været begrænset i forhold til batterier, men det er forskerholdet altså nu kommet uden om med det nye materiale.

Ifølge forskerne fremkommer det nye supermateriale, når grafitoxid udsættes for mikrobølger og derefter behandles med kaliumhydroxid. Dette skaber et stærkt krummende materiale fyldt med huller efter samme princip som en svamp. Når dette kombineres med en elektrolyt, samles en gigantisk, elektrisk ladning.

Billigt at fremstille
Bedst af alt er måske, at det nyopdagede materiale skulle være ganske billigt at fremstille og allerede nu klar til massefremstilling i industrien.

Forskerholdet fra University of Texas har da også allerede søgt patent på det banebrydende produkt.

Læs selv rapporten fra forskerholdet her (Engelsk)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11