23948sdkhjf

Aalborgensisk sensor skal løse parkeringsbøvl

Fire unge iværksættere vil gøre parkering nemmere

Står det til de fire unge mænd bag iværksættervirksomheden Sensade, skal det snart være slut med at køre forgæves i jagten på en parkeringsplads. Det skriver Nordjyske.

Den Aalborgensiske iværksættervirksomhed har udviklet verdens mindste trådløse parkeringssensor, der kan holde styr på optagne og ledige pladser, og indtil videre er sensorerne installeret i blandt andet Aalborg, Randers, Aarhus og Glostrup.

Parkeringssensoren er cylinderformet og kan holdes i en hånd, og så kan den installeres på ganske få minutter. Man borer et lille hul i cirka 10 centimeters dybde i asfalten, propper cylinderen ned i hullet og forsegler det. Derefter forbindes sensorerne med en computer i skyen. Operationen tager få minutter for hver sensor, og så er man køreklar. Parkeringssensorerne kræver ingen vedligeholdelse.

- Batterierne indeni holder i 10 år, derefter skal cylinderen bores op og skiftes. Det tager ikke længere tid end installationen, siger Kenny Lafon, kommerciel direktør og medstifter af Sensade.

Globale ambitioner

- 30 procent af alt trafik i større byer er bilister, der leder efter p-pladser. Den mængde kan vi reducere med vores løsning, siger Kenny Lafon, og peger dermed også på det globale marked, Sensade har øjnene rettet imod.

I første omgang kigger iværksætterne mod Sverige, Tyskland og Frankrig, og det første mål er at opnå balance i regnskaberne med 1000 kunder. Men ambitionerne rækker endnu længere.

- At finde parkeringspladser er et problem over hele verden. Vi tror stærkt på, at vi blive en global virksomhed og gør alt, hvad vi kan for at blive det, siger Kenny Lafon.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078