23948sdkhjf

600 millioner til IoT, digitale brandtests og fleksible energisystemer

GTS-institutterne har netop fået offentlig medfinansiering fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til 80 aktiviteter, der over de kommende to år skal styrke dansk erhvervslivs teknologiske muligheder og konkurrenceevne. Det oplyser de på gts.dk

De 80 aktiviteter er udvalgt med udgangspunkt i en offentlig høringsproces, og aktiviteterne spænder over mange forskellige teknologiske områder. Således kan danske virksomheder se frem til ny teknologisk service inden for IT-området, produktions- og materialeteknologi, lægemiddeludvikling samt på bygge- og anlægsområdet.

- Formålet med aktiviteterne er at give dansk erhvervsliv adgang til de nyeste teknologier og forskningsresultater. Teknologi i anvendelse skaber innovation og vækst i det danske samfund. Derfor arbejder GTS-institutterne for at styrke virksomheders anvendelse af teknologi, og det sker bl.a. via udvikling af nye teknologiske serviceydelser, fortæller direktør i GTS-foreningen Ragnar Heldt Nielsen og fortsætter.

- De 80 nye aktiviteter er udvalgt på baggrund af en åben dialog med bl.a. erhvervslivet. Det betyder, at de teknologiske serviceydelser, som GTS-institutterne udvikler i perioden, er direkte målrettet behovene i danske virksomheder.

Især informations- og kommunikationsteknologiområdet er stærkt repræsenteret blandt de 80 aktiviteter, og blandt meget andet skal FORCE Technology og Alexandra Instituttet sammen arbejde for at flere danske virksomheder får bragt IoT-systemer succesfuldt på markedet.  

Du kan finde samtlige 80 aktiviteter beskrevet på www.bedreinnovation.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079